• Home
  • Over deze site
  • Interessante sites
  • Zoek in GroenGelinkt
      • Back
      • Zoek leermaterialen
      • Zoek activiteiten
      • Zoek organisaties
      • Zoek locaties
      • Zoek achtergrondinformatie
  • Nieuwsarchief
  • Contact

Leermateriaal

Filmpjes over koeien, zuivel, kaas, yoghurt, boerderijbezoek

Details
Categorie: Leermateriaal
Hits: 85
  • koeien
  • Organisatie: Zuivelonline
  • Hoofddoelgroep: Basisonderwijs
  • Thema's: Dieren, Landschap, Voeding
  • Soort leermateriaal: informatiebron, verkennings- en onderzoeksmateriaal
  • Website: Website bezoeken
Vind jij het leuk om naar filmpjes te kijken? Van deze filmpjes leer je ook nog van alles. Ben jij bijvoorbeeld benieuwd waarom een koe oorbellen heeft? Of hoe yoghurt gemaakt wordt? Bekijk dan gauw onderstaande filmpjes! - Krijg je van melk witte tanden? - Waar komt melk vandaan? - Wat doet een koe op een dag? - Waarom geeft een koe melk? - Zo wordt een koe gemolken! - Wanneer noem je een koe een koe? - Waarom heeft een koe oorbellen? - Wat eet een koe? - Mag een koe snoepen? - Moderne snufjes in de stal - Een ochtendje bij de boer - Heeft een boer een lievelingsdier? - Waarom zitten er sloten tussen weilanden? - Hoe wordt kaas gemaakt? - Wat is er bijzonder aan Nederlandse kaas? - Waarom ziet kaas er zo uit? - Hoe komen gaten in de kaas? - Waarom is melk wit? - Hoe wordt yoghurt gemaakt? - Met de klas naar de boerderij - Kinderen op de boerderij
  • Beoogde eindgebruiker: leerling/student
  • Voorbereiding docent: 15 min.
  • Auteursrechten : Wel
  • Kosten: Geen

Photosynthesis

Details
Categorie: Leermateriaal
Hits: 94
  • biologie
  • fotosynthese
  • planten
  • Organisatie: Groen Kennisnet
  • Hoofddoelgroep: Voortgezet onderwijs, MBO
  • Thema's: Biodiversiteit, Milieu, Natuur, Planten
  • Soort leermateriaal: handleiding, informatiebron, open opdracht, professionaliseringsmateriaal, verkennings- en onderzoeksmateriaal
  • Website: Website bezoeken
Lesmodule over fotosynthese en fysiologie van de plant
  • Beoogde eindgebruiker: leerling/student, leraar
  • Voorbereiding docent: 15 min. - 1 uur
  • Auteursrechten : Geen
  • Kosten: Geen

Tool voor Food bedrijven in transitie

Details
Categorie: Leermateriaal
Hits: 90
  • bedrijven
  • eiwittransitie
  • food events
  • gezonde voeding
  • lokaal voedsel
  • stadslandbouw
  • voeding
  • voedselproductie
  • voedseltransitie
  • voedselverspilling
  • Organisatie: Groen Kennisnet
  • Hoofddoelgroep: Voortgezet onderwijs, MBO
  • Thema's: Duurzaamheid, Voeding
  • Soort leermateriaal: evaluatie- en toetsmateriaal, informatiebron, open opdracht, professionaliseringsmateriaal, verkennings- en onderzoeksmateriaal
  • Website: Website bezoeken
Om ook op termijn voldoende, duurzaam en gezond voedsel, in een gezonde leefomgeving, te kunnen garanderen zijn aanpassingen noodzakelijk in het voedselsysteem. Een voedseltransitie betekent dat wij op een hele andere manier gaan produceren en consumeren. Deze verandering zal niet van de één op de andere dag gebeuren. Het is een ontwikkeling die nu al volop gaande is en de komende jaren ook zal doorgaan. Er zijn inmiddels honderden kleinschalige en middelgrote initiatieven in Nederland die bijdragen aan vernieuwing en innovatie rond voedsel. Deze initiatieven sluiten aan bij allerlei maatschappelijke trends zoals gemak, duurzaamheid, beleving, dierenwelzijn, digitalisering, gezondheid, individualisering, eerlijke handel, exclusiviteit en terug naar de natuur. Er is daarbij op verschillende manieren sprake van innovaties in de wereld van voedsel. In deze wiki van Groen Kennisnet die studenten kunnen doorlopen zijn de innovaties onderverdeeld in acht thema’s: eiwittransitie, stadslandbouw, lokaal, gezond, customised, webwinkels en platforms, food events en voedselverspilling.
  • Beoogde eindgebruiker: leerling/student, leraar
  • Auteursrechten : Geen
  • Kosten: Geen

Dossier Lean & Creatief

Details
Categorie: Leermateriaal
Hits: 94
  • gedragsverandering
  • innovaties
  • lean
  • levensmiddelenindustrie
  • management
  • Organisatie: Groen Kennisnet
  • Hoofddoelgroep: MBO
  • Thema's: Duurzaamheid, Voeding
  • Soort leermateriaal: evaluatie- en toetsmateriaal, handleiding, informatiebron, professionaliseringsmateriaal, verkennings- en onderzoeksmateriaal
  • Website: Website bezoeken
Hoe kun je processen in de levensmiddelenindustrie optimaliseren? Met welke managementstrategieën kun je je medewerkers stimuleren het meeste uit je bedrijf te halen? Informatie over deze en andere vragen vind je in dit dossier.
  • Beoogde eindgebruiker: beheerder, leerling/student, leraar
  • Auteursrechten : Geen
  • Kosten: Geen

Dossier nieuwe technieken Plantenveredeling

Details
Categorie: Leermateriaal
Hits: 92
  • innovaties
  • planten
  • plantenmateriaal
  • plantenveredeling
  • Organisatie: Groen Kennisnet
  • Hoofddoelgroep: Voortgezet onderwijs, MBO
  • Thema's: Planten
  • Soort leermateriaal: evaluatie- en toetsmateriaal, informatiebron, open opdracht, professionaliseringsmateriaal, verkennings- en onderzoeksmateriaal
  • Website: Website bezoeken
In de plantenveredeling vindt op dit moment zeer snelle innovatie plaats. Een deel van deze innovatie is onderdeel van een maatschappelijk debat. Dit dossier bevat lesmateriaal om nieuwe wetenschappelijke kennis en inzichten door te laten stromen naar drie niveaus in het Groene onderwijs. Ultiem doel is jongeren zodanig van kennis te voorzien dat zij zelf een goed onderbouwde mening kunnen formuleren over kansen en risico’s van gebruik van nieuwe technieken in de veredeling, en daarmee ook een bijdrage kunnen leveren aan genoemd maatschappelijk debat.
  • Beoogde eindgebruiker: leerling/student, leraar
  • Auteursrechten : Geen
  • Kosten: Geen
  1. Dossier Veranderend eetpatroon
  2. Keten met Kaas
  3. NLT-module: Food or Fuel?
  4. Woudagemaal Educatie

Subcategorieën

Pagina 14 van 90

  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Omhoog