Op deze site stond tot 1 juli 2020 het zoeksysteem voor aanbod op het gebied van natuur, duurzaamheid en educatie. Naar aanleiding van een onderzoek door Twynstra Gudde zijn stakeholders en stuurgroep van GroenGelinkt eind 2018 in een aantal sessies bij elkaar gekomen. Hierin is de conclusie getrokken dat GroenGelinkt in de huidige vorm niet meer oplevert wat het beoogt en dat financiering grotendeels door het Rijk niet langer houdbaar is. Er is besloten om met GroenGelinkt in de huidige vorm te stoppen en de leermiddelen en evenementen elders onder te brengen.
Na 1 juli online back-up
De materialen, activiteiten en organisaties waren tot 1 juli 2020 vindbaar via het zoeksysteem van GroenGelinkt. Alle huidige informatie in GroenGelinkt zal na 1 juli als back-up bewaard worden. Dus alle organisaties, lesmaterialen, activiteiten, locaties en achtergrondinformatie. Deze site bevat een sterk vereenvoudigd zoeksysteem, waarin aanbieders en geïnteresseerden de oude informatie kunnen terug vinden.
De informatie is niet meer te bewerken en er wordt ook niets meer toegevoegd. Mocht uw organsiatiebepaalde onderdelen liever niet meer online willen hebben staan, dan kunt u dit bij ons aangeven via
Sommige aanbieders of intermediairs maakten gebruik van zogenaamde widgets. Een widget maakt het mogelijk om op een eigen website het zoeksysteem van GroenGelinkt aan te bieden en dit te filteren. Alle widgets en andere integraties om de inhoud van GroenGelinkt op andere websites werken helaas niet meer.
Op onze pagina Interessante sites staat een aantal mooie vervangers om toch nog leuke educatiematerialen te vinden op diverse locaties en over verschillende onderwerpen.
Kennisnet
Het uitgangspunt is dat u ook in de toekomst leermiddelen en activiteiten kunt blijven aanbieden aan uw vertrouwde doelgroep (basis-; voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs). De content van GroenGelinkt wordt daarom ondergebracht bij Kennisnet. Meer informatie over Kennisnet vindt u op hun website.
Kennisnet voert een kwalitatieve selectie uit, wat betekent dat niet alles wordt overgenomen. Het is aan de coöperatie Leren voor Morgen en vereniging GDO om samen met Kennisnet te kijken welke kwaliteitscriteria gehanteerd worden en of er een keurmerk gehanteerd gaat worden. Zij zijn nu bezig met de voorbereidingen. Naar verwachting zal dit op 1 juli nog niet gereed zijn. Maar tot die tijd staat alle content dus op de nieuwe eenvoudige website die wij maken.
Kennisnet (en WikiWijs) zijn door het ministerie van OCW ontwikkeld en de stichting Kennisnet draagt in opdracht van OCW zorg voor de zoeksysteemtechnologie en het beheer. Kennisnet bereikt een hoog percentage van alle leraren en docenten. Via de meeste elektronische leeromgevingen (ELO’s) kunnen de leraren en docenten het aanbod direct inzetten voor hun onderwijs.
Nieuw in Kennisnet is dat voor Cultuur en voor Natuur, milieu en duurzaamheid activiteiten aangeboden gaan worden, zoals dat nu in GroenGelinkt al het geval is. Hierdoor kunnen ook lokale activiteiten van bijvoorbeeld de NME-centra direct aangeboden worden.
Expertscore
In de nieuwe situatie zal Kennisnet aan een partij vragen om de collectie natuur, milieu en duurzaamheid te beheren. Het is aan die partij om samen met Kennisnet te kijken welke kwaliteitscriteria aangehouden worden en of er een keurmerk gehanteerd gaat worden. Dit wordt in 2019 vormgegeven.
Download hier de Kwaliteitsmeter en Expertscore
Vragen?
Heeft u vragen? Neemt u dan contact op via