expertscore 100x100GroenGelinkt brengt natuur- en duurzaamheidseducatie (NME) dichterbij voor Voortgezet Onderwijs docenten. Met de nieuwe release van 15 oktober zijn de zoekschermen voor basisonderwijs en kinderopvang uitgebreid met het Voortgezet Onderwijs. De afgelopen maanden hebben ICT-specialisten, VO-docenten en NME-organisaties achter de schermen hard gewerkt om de zoekcriteria optimaal te laten aansluiten bij de behoeften van het VO.

Maatschappelijke Stages

In GroenGelinkt kun je zoeken en filteren op o.a. type (praktijkonderwijs, vmbo, havo, vwo), leerjaar en vak. Ook kun je rechtstreeks vanuit het zoekscherm zoeken op maatschappelijke stages. Bij lesmateriaal wordt aangegeven hoeveel voorbereidingstijd de docent nodig heeft en de te verwachten uitvoeringstijd. Bekijk de zoekcriteria in GroenGelinkt.

VO-aanbod invoeren

Heeft jouw organisatie natuur- en duurzaamheidseducatie voor het VO en wel je deze beter vindbaar en doorzoekbaar maken voor docenten? Vanaf nu kunnen lesmaterialen en activiteiten, zoals de Maatschappelijke Stage, ingevoerd worden via de invoeromgeving van GroenGelinkt of via de koppeling met de digitale NMEgids van EDSO. Heb je nog geen inlogcode voor GroenGelinkt? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aangepast zoekscherm plaatsen

Door het inbouwen van het VO-zoekscherm op je eigen website kun je al het VO-aanbod vindbaar en doorzoekbaar maken. De zoekschermen zijn helemaal aan te passen naar de eigen huisstijl. Binnen één website kun je op verschillende pagina’s aangepaste zoekschermen plaatsen. Bijvoorbeeld op de ene pagina het zoekscherm voor basisonderwijs en een andere pagina voortgezet onderwijs. Of op een pagina over water plaats je een zoekscherm dat al het aanbod voor het thema water voor zowel PO als VO vindbaar maakt. Met de nieuwe release van GroenGelinkt is het nu ook mogelijk om de zoekschermen zo aan te passen in je eigen site, dat alleen het aanbod van je eigen organisatie wordt getoond. Pas als de bezoeker van je website andere zoekcriteria selecteert, zoekt zij in al het aanbod in GroenGelinkt. Meer informatie over het plaatsen van zoekschermen vind je in de wiki.