ontwikkelinfrastructuurHet Platform NME, één van de partners van GroenGelinkt, heeft onderzoek gedaan naar hoe productontwikkeling voor natuur- en duurzaamheidseducatie efficiënter en goedkoper georganiseerd kan worden. Er is gekeken naar best practices in gezamenlijke productontwikkeling binnen het NME-veld, en ook is inspiratie opgedaan bij andere educatiesectoren.

Het Platform NME stelt een 'NME-ontwikkelstructuur' voor om productontwikkeling te stroomlijnen én adviseert deze structuur te koppelen aan GroenGelinkt.

GroenGelinkt kan dienen als bron om te ontdekken wat het bestaande aanbod is, maar ook waar mogelijke lacunes zijn. GroenGelinkt bewaakt de kwaliteit van aanbod door gebruikerswaarderingen en de Expertscore. Daarnaast maakt GroenGelinkt overname van gescreend materiaal gemakkelijker via de Expertscore rapportage voor NME-organisaties.

Voor het goed functioneren van een NME-ontwikkelinfrastructuur is het wel nodig dat zoveel mogelijk aanbieders hun lesmateriaal en activiteiten beschrijven in GroenGelinkt en dat organisaties eerst binnen GroenGelinkt nagaan wat er al is voordat ze nieuw materiaal ontwikkelen.

Het volledige rapport van Platform NME lees je hier.