platteland100x100Hoe zorg je voor een uitwisseling tussen stad en platteland? Door een boerenhalloween te organiseren, of puberruil. Het nieuwe dossier Groene Kennistransfer Stad en Midden-Delfland laat voorbeelden zien.

Groene Kennistransfer Stad en Midden-Delfland is een project dat is uitgevoerd door groene scholen  (Lentiz Onderwijsgroep en Groenhorst), het voortgezet onderwijs in Maassluis, Vlaardingen, Schiedam (‘grijze onderwijs’), Stichting groen goud, NME Vlaardingen, GGD en de gemeente Midden-Delfland. Doel van het project was een uitwisseling tot stand te brengen tussen stad en platteland gericht op thema’s als natuur, gezonde voeding, streekproducten, bewegen op het platteland, of flora & fauna in Midden-Delfland.

Mbo-leerlingen organiseerden verschillende publieksactiviteiten of activiteiten voor leerlingen van voortegezet onderwijs. Het project is tussen 2010 en 2012 uitgevoerd binnen het GKC-progamma Groene Kennis voor Burgers. In het dossier vindt u materialen die zijn voortekomen uit dit project zoals een draaiboek, werkboek, vragen en opdrachten.