appeleten100x100Eerder waren er al GroenGelinkt zoekschermen voor watereducatie. Nu zijn er ook zoekschermen specifiek gericht op voedingseducatie voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en kinderopvang.

In deze zoekschermen wordt vooral ingezoomd op allerlei voedingsthema’s en zijn samen met het Steunpunt Smaaklessen ontwikkeld ten behoeve van het Voedseleducatieplatform. Binnen dit platform (in oprichting) werken groene onderwijs instellingen, productschappen, bedrijven, voedingscentrum, GGD’s en NME-organisaties samen.

Rinelle van der Top van het Steunpunt Smaaklessen: “Educatie over voedsel is dé basis voor een gezond voedselpatroon en voor het realiseren van meer aandacht voor duurzame voedselproductie. Het Voedseleducatieplatform heeft als doel om te komen tot een gecoördineerd aanbod van kwalitatief hoogwaardig en innovatief educatiemateriaal over voeding en voedsel voor de jeugd van 4 t/m 18 jaar.”

De GroenGelinkt zoekschermen maken lesmateriaal en activiteiten zoals gastlessen over voeding vindbaar. De zoekschermen zullen worden geïntegreerd in de website www.smaaklessen.nl en de website van het platform.

Van der Top: “Uiteindelijk lijkt het ons mooi als alle partners van het Voedseleducatieplatform de GroenGelinkt-zoekschermen op hun site kunnen tonen en hiermee al het aanbod over voeding en voedsel kunnen laten zien. Verder vinden wij het belangrijk dat GroenGelinkt door veel NME-organisaties al wordt gebruikt onder andere organisaties waarmee we nu samenwerken.”

Ook educatief aanbod over voeding?

Organisaties met educatief aanbod op het thema voeding kunnen via 'Mijn GroenGelinkt' hun aanbod vindbaar maken in de zoekschermen voor voeding. Na selecteren van het thema voeding heb je de keus om subthema’s zoals voedselproductie, voedselbereiding, gezonde levensstijl toe te voegen.