expertscore 100x100Vanaf nu is het mogelijk om een Expertscore van een andere organisatie over te nemen, wanneer jij exact hetzelfde leermateriaal aanbiedt. Dit is handig voor organisaties die samen lesmateriaal hebben ontwikkeld of als je lesmateriaal van een andere organisatie hebt overgenomen/gekocht.

Inmiddels staan er iets meer dan 50 leermaterialen met een Expertscore in GroenGelinkt. Welke dat zijn, vind je door te zoeken in GroenGelinkt naar leermateriaal PO en filter de zoekresultaten op Expertscore.

8b9037062fb9836d7a2717f407033f77 f69

Voorbeeld 1

De Ulebelt heeft een Expertscore (3,5 ster) voor het lesmateriaal Tante Door’s Buitenboek. Tien andere organisaties hebben ook Tante Door’s Buitenboek in hun aanbod in GroenGelinkt staan. Deze tien organisaties kunnen eenvoudig, snel en gratis de Expertscore van de Ulebelt overnemen. De sterren en de rapportages van de GroenGelinkt Expertscore voor Tante Door’s Buitenboek worden dan ook bij hun aanbod getoond in GroenGelinkt.

Heb jij Tante Door’s Buitenboek of een ander gescreend lesmateriaal in je aanbod, maar staat dit nog niet in GroenGelinkt? Zet dan eerst je aanbod in GroenGelinkt. Heb je nog geen inloggegevens voor ‘Mijn GroenGelinkt’? Meld je dan aan via dit formulier. Digitale NME-gids gebruikers kunnen hun aanbod in hun eigen beheeromgeving doorplaatsen naar GroenGelinkt. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorbeeld 2 (fictief)

De materiaalzending Voorjaarstakken is door het Netwerk van Gelderse NME centra ontwikkeld, maar is nog niet gescreend door de GroenGelinkt Expertscore of de Kwaliteitsmeter NME. 16 NME-organisaties in Gelderland bieden dit lesmateriaal aan.  Onderling spreken de centra af welk NME-centrum de nieuwe Expertscore aanvraagt, bijvoorbeeld NME Liemers. (Zie ‘Aanvraagprocedure Expertscore’)

NME Liemers betaalt de kosten van de screening, €150 excl. btw afhankelijk van de omvang. De andere 15 centra zetten de materiaalzending Voorjaarstakken in GroenGelinkt via ‘Mijn GroenGelinkt’ of via de digitale NMEgids. Na circa twee weken is de screening afgerond en wordt de Expertscore met de bijbehorende rapportage in GroenGelinkt getoond bij Voorjaarstakken van NME Liemers.  De andere organisaties kunnen nu de overname van deze Expertscore voor hun eigen leermateriaal aanvragen. Oftewel 16 Expertscores voor de prijs van één!

Voordelen op een rij:

  • goedkoop;
  • makkelijk aan te vragen via mail;
  • snel geregeld;
  • betere vindbaarheid van gescreend leermateriaal in GroenGelinkt;
  • help docenten te kiezen voor kwaliteit;
  • stimulans voor samenwerkende organisaties en overname goed leermateriaal;
  • zichtbaarheid van kwaliteit van de hele sector natuur- en duurzaamheidseducatie wordt vergroot.

Via deze link kun je meer informatie vinden over de Expertscore. Heb je vragen? Neem contact op.