Logo KlasseTVKlasseTV is een portal met verantwoord digitaal lesmateriaal voor het basisonderwijs en nu ook GroenGelinkt. Op elke pagina van de website vind je de GroenGelinkt widget.  Door de handen ineen te slaan, levert KlasseTV een extra service aan leerkrachten. Online lesmateriaal en filmpjes van KlasseTV worden door het aanbod in GroenGelinkt verrijkt met lokale activiteiten en lesmaterialen.

Zo vind je op www.klassetv.nl het lespakket ‘Red de dieren’ voor groep 7 en 8. Het doel van het lespakket is leerlingen te informeren over hoe en waarom sommige diersoorten met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast worden de leerlingen gemotiveerd zelf een actieplan op te stellen, waarmee zij bedreigde dieren zoals honingbijen kunnen helpen. In GroenGelinkt vind je excursies naar imkers en organisaties die materiaal aanbieden om met leerlingen een insectenhotel op school te maken.

KlasseTV is beschikbaar voor 160.000 leerkrachten en 1,6 miljoen leerlingen in het basisonderwijs. KlasseTV wordt maar liefst door 50% van de basisscholen gebruikt.

KlasseTV en GroenGelinkt brengen de natuur voor leerlingen dichterbij!