wereldburgerWereldburgerschap draait om de betrokkenheid van jongeren bij mondiale vraagstukken via educatie voor duurzame ontwikkeling, vrede, mensenrechten en ontwikkelingssamenwerking.  

De zoekschermen en de invoeromgeving van GroenGelinkt 4.4 zijn in samenwerking met NCDO nu ook voor deze educaties geschikt gemaakt. Zo vind je nieuwe subthema’s binnen het thema Burgerschap, zijn er nieuwe organisatietypen toegevoegd en kun je 'actie' als activiteit toevoegen.

Met het kennisportaal voor mondiaal onderwijs, www.wereldburgerschap.nl, wil NCDO samen met maatschappelijke organisaties docenten handvatten bieden om wereldburgerschap in het onderwijs te integreren. Binnenkort zullen de nieuwe zoekschermen van GroenGelinkt in de website geplaatst worden, zodat docenten heel gericht naar leermaterialen en activiteiten zoeken die bij dit thema passen.

Heb jij ook aanbod dat kinderen en jongeren betrekt bij mondiale vraagstukken en dit staat al in GroenGelinkt? Check of je de juiste (sub)thema’s hebt geselecteerd. Sta je nog niet in GroenGelinkt, maar wil je ook vindbaar worden op het platform wereldburgerschap (en meer dan 70 andere websites)? Meld je dan hier aan.