keurmerk duurzame schoolWikiwijs is een plek op internet waar iedere docent open source leermateriaal kan vinden, bewerken, arrangeren en delen.  Het keurmerk Duurzame school beoordeelt digitale arrangementen waarin duurzaamheid; of te wel aandacht voor de 3 P's: People, Planet en Profit, centraal staat.

GroenGelinkt en wikiwijs zijn aan elkaar gekoppeld. Leermateriaal ingevoerd in GroenGelinkt is ook automatisch vindbaar via het platform wikiwijs. De koppeling tussen Wikiwijs en GroenGelinkt is met de nieuwe release 4.4 uitgebreid, waardoor arrangementen met het keurmerk Duurzame School ook te vinden zijn in GroenGelinkt.

Bekijk de arrangementen voor het primair onderwijs  en het voortgezet onderwijs.

De duurzame arrangementen zijn handig voor organisaties die bijvoorbeeld scholen ook digitaal lesmateriaal willen aanbieden rondom actuele duurzaamheids thema’s, maar dit niet zelf willen of kunnen ontwikkelen. De arrangementen bestaan uit downloadbare werkbladen, online spellen en informatiebronnen  en video’s uit de schooltv beeldbank.  

De Duurzame School keurmerkcollectie is het resultaat van samenwerking tussen: Kennisnet,  Agentschap NL, Netwerk Duurzame PABO, Netwerk DuurzaamMBO en GroenGelinkt.