natuurgidsalkmaar1Wethouder Anjo van de Ven van de gemeente Alkmaar heeft vanmiddag de officiële lancering van de website van Natuur Gids Alkmaar verricht. In het bijzijn van zo’n 25 vertegenwoordigers van natuur- en milieuorganisaties uit Alkmaar en directe omgeving gaf de wethouder in de Prinsenzaal van het gemeentehuis het startsein voor dit nieuwe digitale platform. 

Initiatief van de gemeente

“De gemeente is trots op de nieuwe website, waarop aanbieders en vragers van natuur- en milieueducatie elkaar gemakkelijk kunnen vinden”, aldus de wethouder: “Wij verwachten dat hiermee scholen en inwoners vaker kiezen voor een leerzaam uitje in de natuur.”

Meer dan 20 deelnemende organisaties

Tot nu toe hebben zich al meer dan 20 natuur- en milieuorganisaties aangesloten bij Natuur Gids Alkmaar. Het complete aanbod van deze organisaties is te vinden op de website www.natuurgidsalkmaar.nl. Scholen, verenigingen én particulieren kunnen op de website alle ‘groene’ activiteiten in Alkmaar en omgeving vinden. Het aanbod varieert van lespakketten en lezingen tot rondleidingen en themaweekenden.

GroenGelinkt

Het ontwerp en de bouw van de website is uitgevoerd door het Alkmaarse bedrijf Conversie Partners, waarbij gebruik is gemaakt van het zoeksysteem van GroenGelinkt. Alkmaarse natuur- en milieuorganisaties zijn door GroenGelinkt getraind om hun educatieve aanbod in te voeren in Mijn GroenGelinkt. De website www.natuurgidsalkmaar.nl is een mooi voorbeeld hoe je GroenGelinkt lokaal kunt gebruiken en volledig kunt aanpassen aan jouw wensen en doelgroep.

natuurgidsalkmaar zoekscherm 750px

Ook geinteresseerd in de mogelijkheden om GroenGelinkt lokaal te gebruiken om educatieve activiteiten, leermiddelen beter vindbaar en doorzoekbaar te maken? 

Lees hier meer over het gebruik van het groengelinkt zoekscherm of neem contact met ons op.