GroenGelinkt paardebloem 100x100Amersfoort, 10 april 2014 -  Uitgeverij ThiemeMeulenhoff lanceert een uitbreiding van haar website Verderkijker Natuur Techniek en Wetenschap met educatief zoek- en vindsysteem voor natuur en duurzaamheid; GroenGelinkt.

Verderkijker stimuleert leerkrachten in het basisonderwijs om verder te kijken dan de lesmethode door het bieden van actuele online opdrachten voor het verrijken van aardrijkskunde-, geschiedenis-, natuur-, techniek- of wetenschapslessen.

Suzanna Segenhout, ThiemeMeulenhoff: “Met GroenGelinkt worden daar inspirerende gastlessen, fysieke onderzoeksmaterialen en excursielocaties aan toegevoegd. Zo kunnen docenten het beste uit hun leerlingen halen en laten we hen met plezier leren.”

Hans Lodders, voorzitter GroenGelinkt. “Betekenis vol leren over duurzaamheid is onmisbaar willen we onze samenleving écht duurzamer maken. ThiemeMeulenhoff pakt haar verantwoordelijkheid in die uitdaging. Zowel in haar eigen bedrijfsvoering als in samenwerking met anderen zoals GroenGelinkt.”

Op de website www.ntw.verderkijker.nu is een zoektool van GroenGelinkt toegevoegd waarmee het totale aanbod van Nederland gemakkelijk doorzoekbaar gemaakt wordt. Zo vind je gemakkelijk wat bij jouw les past. Gaat de leerkracht met de Verderkijker opdracht ‘Bye, bye bij ?!’ aan de slag, via de GroenGelinkt pagina kan zij dit combineren met een excursie naar een imker in de buurt voor een onvergetelijke ervaring voor de leerlingen.

“Dit moment is voor ons en de meer dan 470 bij GroenGelinkt aangesloten organisaties een belangrijke mijlpaal. Hun educatieve aanbod wordt beter onder de aandacht gebracht bij docenten ” Aldus Lodders.

Over ThiemeMeulenhoff

ThiemeMeulenhoff is dé educatieve mediaspecialist en levert educatieve oplossingen voor het Primair Onderwijs, het Voortgezet Onderwijs, Beroepsonderwijs en Hoger Onderwijs. Voor meer informatie: www.thiememeulenhoff.nl.