kind met zonnebloem 100x100Door slimme online technologie meer kinderen, jongeren en volwassenen  activeren voor natuur en een duurzame samenleving.  Dát is de ambitie van GroenGelinkt, het zoek- en informatiesysteem dat activiteiten, lesmaterialen en bezoeklocaties van honderden organisaties ontsluit. Per vandaag zijn de honderden activiteiten die door IVN en haar 170 lokale IVN-afdelingen worden georganiseerd, via GroenGelinkt vindbaar gemaakt.

De activiteiten van IVN-afdelingen zijn via een slimme koppeling toegevoegd aan GroenGelinkt en doorzoekbaar gemaakt. De IVN activiteiten zijn vervolgens te vinden op websites die gebruik maken van de zoektools van GroenGelinkt. Zoek je op woonplaats of thema, dan vind je alleen die activiteiten die bij jouw vraag passen.

Hoe dat werkt, legt Linda IJmker manager GroenGelinkt, uit:

“De IVN afdeling logt in op www.ivn.nl en plaatst een herfstexcursie in de agenda op de manier die zij gewend is. Vervolgens verschijnen de gegevens automatisch ook op de website van GroenGelinkt en op sites van andere organisaties die meedoen. Bijvoorbeeld de NatuurgidsAlkmaar die de activiteiten van IVN NoordKennemerland toont.”

Zoeken met de Menukaart

GroenGelinkt biedt diverse zoektools (een ‘menukaart’, als het ware) voor websites die zich richten op het onderwijs en de kinderopvang. Die menukaart is volledig aanpasbaar in vormgeving en functionaliteit en kan gratis worden gedownload via de website van GroenGelinkt . Met de aansluiting van IVN wordt de menukaart ook interessant voor de doelgroep algemeen publiek, zoals websites van gemeenten, groene buurtinitiatieven, recreatieve websites en lokale media.

“Of voor sites van landelijke campagnes.” voegt IJmker toe.“Op 25 oktober vindt de Nacht van de Nacht plaats. In GroenGelinkt vind je al 68 activiteiten in het kader van die campagne. In plaats van dat IVN-afdelingen 68 keer een activiteit apart aanmelden op de campagne website, kun je ze rechtstreeks uit GroenGelinkt tonen via de menukaart. Eén keer invoeren, meerdere plekken vindbaar. Zo hou je meer tijd over voor het organiseren van activiteiten.”

Over Groengelinkt

IVN is één van de partners in de organisatie achter GroenGelinkt. Naast partijen als Kennisnet, de Groene Kennis Coöperatie, het Ontwikkelcentrum, het Programma DuurzaamDoor van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Platform NME (SMEAdvies, Veldwerk NL, GDO, Vereniging NME-diensten). Voor meer informatie, ga naar www.groengelinkt.nl of neem contact op via 0900-GELINKT (0900- 43 54 658) of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.