unescoZo'n eerste dag in een vreemde stad ben je vooral je weg aan het vinden. Alles duurt twee keer zo lang voordat je ergens bent, doordat je niets om je heen kunt lezen of verstaan. On the bright side; het is zo'n 19 graden, ik voel me met mijn 1,67m enorm lang, het eten is lekker en iedereen is vriendelijk om je te helpen. 

Met 2 tassen vol flyers, posters en give aways sjouw ik trap op trap af van de metro naar het conferentiecentrum van Nagoya, Japan. Hier ga ik de GroenGelinkt tentoonstelling opbouwen. Wereldwijd zijn 25 projecten door UNESCO en de overheid van Japan uitgekozen om zich zelf te presenteren op de Worldconference on Education for Sustainable Development. 

Bijna had ik niet alles mee kunnen nemen. Maar dankzij een aardige stewardess die mijn oude 2 kilo zware laptop toch wel als asscecoire kon zien, krijg ik alles mee het vliegtuig in, met jawel de naam "Nationaal Park de Hoge Veluwe". Mijn collega van IVN die in het park educactie co├Ârdineert kan trots zijn. 

Het gesleep is niet voor niets. Bij de dames uit Jordanie die ik tegenkom ontstaat lichte paniek doordat hun materialen nog niet met de post zijn aangekomen. Vlak voor sluitingstijd komt daar toch het verlossende telefoontje. Morgenvroeg wordt het pakket alsnog verwacht. 

De locatie van onze tentoonstelling is fantastisch. Als je het conferentiecentrum binnenkomt loop je recht op ons af. Voor de Japanse vertaling van GroenGelinkt is gelukkig al gezorgd.

GroenGelinkt in het Japans

 Linda blogt op persoonlijke titel. Volg GroenGelinkt in Japan ook op twitter (@groengelinkt) of Like GroenGelinkt op Facebook.