GroenGelinkt paardebloem 100x100GroenGelinkt maakt regelmatig favorietenlijstjes van aanbod in Groengelinkt op basis van een actueel thema. Zo vergroten we het bereik van mooie leermiddelen en activiteiten. De favorieten zijn geselecteerd op basis van Expertscore, waardering, correcte metadata en beschrijving. GroenGelinkt geeft met deze favorietenlijst geen kwaliteitsoordeel over het lesmateriaal of de activiteit zelf.

Wil je je kansen vergroten om in onze favorietenlijsten terecht te komen? Heb jij een geweldige activiteit of leermateriaal? Gebruik deze tips:

Laat kwaliteit zien met sterren

Laat gebruikers jouw aanbod waarderen of vraag een Expertscore aan (alleen PO leermateriaal). GroenGelinkt sorteert zoekresultaten automatisch op basis van de sterren.

Geef me de vijf!

Het cijfer 5 is een handige kapstok voor je beschrijving om op te vallen

  • De kop is bondig en telt gemiddeld ongeveer 5 woorden
  • In je eerste alinea (‘lead’) geef je antwoord op de 5w’s:
  • wie, wat, waar, wanneer, waarom (en meestal ook nog: hoe)
  • Een gemiddelde alinea telt ongeveer 50 woorden
  • Dat zijn per alinea ongeveer 5 regels.

Meer tips om goede teksten te schrijven vindt je in deze handleiding.

Juiste trefwoorden en thema's toevoegen

Gebruik bij voorkeur zo relevant mogelijke woorden die niet in de naam of beschrijving staan. Houd een maximum van 10 trefwoorden als richtlijn aan. 

Selecteer de thema’s waarvoor het aanbod speciaal bedoeld is. Thema is een van de filters die de zoeker gebruikt om de zoekopdracht te verfijnen.

Voorbeeld 1. Teveel thema's

Een moestuin heeft water nodig, dat wil niet zeggen dat je in dit geval het thema water moet aanvinken. Gaat je activiteit specifiek over de mogelijkheden om regenwater op te vangen, welke je vervolgens in je moestuin kunt gebruiken, vink je wél water aan. Maar dat moet logischerwijs aansluiten bij je beschrijving en inhoud van je aanbod. 

Voorbeeld 2. Te weinig thema's

Gaat jouw project over zwerfafval en besteed je aandacht aan de plastic soep die dat veroorzaakt? Dan is het niet genoeg om alleen het thema afval te kiezen. Vink ook de subthema's zwerfafval en plastic soep aan. Zo'n 1 a 2 keer per jaar worden op verzoek van bij GroenGelinkt aangesloten organisaties de thema lijsten uitgebreid. Loop je aanbod op dat moment dus even na of er nieuwe thema's op jouw aanbod van toepassing zijn. Via de releasenotes brengen we je daarvan op de hoogte.

Met te weinig thema's wordt je niet bij de juiste zoekvraag gevonden. Teveel of niet relevante thema's kiezen zorgt voor verwarrende zoekresultaten. Beide is ongewenst, zowel voor de docent, ouder of pedagogisch medewerker als voor organisaties die de GroenGelinkt zoekttools op hun website gebruiken.

Heb je vragen hierover? Gebruik de handleiding Mijn GroenGelinkt of neem contact op met de helpdesk. Zoek je in GroenGelinkt en krijg je rare zoekresultaten? Gebruik de feedback knop om dit rechtstreeks te melden bij de aanbieder.