foto NOT2015Tijdens de NOT2015 gingen Leo Bakker (Kennisnet) Rowan Schadenberg (freelance VO biologie docent en ontwikkelaar lesmateriaal) en Linda IJmker (GroenGelinkt) in gesprek hoe GroenGelinkt voor een docent in de praktijk werkt. 

Beluister het volledige gesprek hier of lees onderstaande samenvatting.

Rowan haalt volop inspiratie uit GroenGelinkt om natuur in de klas te brengen en om leerlingen te activeren voor duurzaamheid en gezonde voeding op school. Materialen in GroenGelinkt maken het concreet en leuk voor leerlingen om actief aan de slag te gaan en het is handig om via GroenGelinkt op de hoogte te blijven en inspiratie te delen met anderen. 

Benieuwd welke activiteiten en leermiddelen Rowan allemaal noemt? Download de pdf met zijn favorieten.

Leo Bakker houdt ondertussen de twitterfeed van de NOT2015 in de gaten waar //twitter.com/@See_Genius" target="_blank" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; line-height: inherit; font-family: inherit; font-size: 13px; vertical-align: baseline; color: rgb(149, 157, 49);">@See_Genius en //twitter.com/@Roel77" target="_blank" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; line-height: inherit; font-family: inherit; font-size: 13px; vertical-align: baseline; color: rgb(149, 157, 49);">@Roel77 reageren dat je juist met de klas de natuur in moet. Dat wordt door iedereen beaamd. In GroenGelinkt zijn ook volop excursies en interessante locaties te vinden.

Rowan mist nog wel onderwerpen zoals micro-organismen. Of hij vind geen resultaten voor het voortgezet onderwijs, maar blijkt het aanbod over oesterzwammen voor primair onderwijs wel heel geschikt voor onderbouw vmbo. “De labeling voor VO kan nog beter”, aldus Rowan.

“Dat is een mooie oproep voor organisaties aangesloten bij GroenGelinkt om op deze vragen in te spelen.” aldus Linda IJmker. “Wie weet heeft iemand die nu luistert wel aanbod over micro-organismen op de plank liggen? Voeg het toe aan GroenGelinkt!”

Ben je ook op zoek naar inspiratie op het thema duurzaamheid zoek via GroenGelinkt of neem een kijkje op  de themasite duurzame school  van Kennisnet. Hier vind je allerlei nieuws voor scholen en ook de link om te zoeken met GroenGelinkt.