holland natuur in de delta 217 x 217Op zaterdag 12 en zondag 13 september vindt in de Biesbosch het Weekend van de Delta plaats met vele activiteiten voor jeugd van 8 tot 14 jaar.

Ter ere van de lancering van het lespakket 'Delta in de klas', dat hoort bij de film 'Holland Natuur in de Delta', worden het hele weekend leerzame en vooral leuke activiteiten georganiseerd. Het evenement vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur rondom het nieuwe Biesbosch MuseumEiland, Hilweg 2 in Werkendam. Deelname voor de jeugd is geheel gratis.

Kinderen kunnen op expeditie met de boswachters van Staatsbosbeheer op zoek naar de zeearend, met een fluisterboot speuren naar bevers en met een IVN gids op zoek naar een andere hoofdrolspeler uit de film: het stekelbaarsje. Ook kunnen ze op de foto met een enorme opblaasbever en een leuke prijs winnen als ze deze delen op op de facebookpagina van de Holland film.

Naast deze doe-activiteiten is er een exclusieve voorpremière van filmbeelden van 'Holland, Natuur in de Delta'. In een grote opblaastent kunnen de kinderen en hun ouders als eerste beelden bekijken!

Kinderen die mee willen doen met de activiteiten, moeten zich van te voren inschrijven. Meer informatie over de activiteiten en aanmelding is te vinden op www.hollanddefilm.nl/weekend-van-de-delta

Na het grote succes van de natuurfilm 'De Nieuwe Wildernis' komen de makers met een meer dan waardig vervolg: Holland, Natuur in de Delta'. Een ode aan de Hollandse natuur, onze rivieren en kustgebied. De film volgt Nederland door de ogen van vijf hoofdrolspelers waaronder de zeearend, de bever en het stekelbaarsje. De film werd voor een groot deel in de Biesbosch opgenomen en gaat op 24 september 2015 in première in 152 bioscopen. 'Delta in de klas' is het lespakket dat behoort bij de film. Gemaakt door onderwijsspecialist Podium en EMS FILMS, met medewerking van een groot aantal partners. Het wordt gratis aangeboden aan alle Nederlandse scholen in basis- en voortgezet onderwijs en is te vinden via GroenGelinkt.

Meer informatie op www.hollanddefilm.nl

Het weekend van de Delta wordt georganiseerd door EMS FILMS, Podium, IVN, Staatsbosbeheer, Biesbosch MuseumEiland en Parkschap Nationaal Park De Biesbosch.