GG MBO 300x300Op 16 december 2015 heeft het symposium "MBO-ers en duurzaam ondernemen in de Nieuwe Economie" plaatsgevonden bij ROC RijnIJssel. Een inspirerende dag voor het MBO onderwijs.

De openingspeech werd gehouden door Rob de Vrind van Duurzaam MBO. Veel onderwerpen over duurzaamheid kwamen deze dag aan de orde. Het ging over 'Build up skills' in de bouw- en installatie wereld, Next generation bij ondernemen (lesmateriaal over de nieuwe economie), 'Voorop in de vergroening in het groene onderwijs' en 'duurzaamheid in de zorg'. Voor een compleet verslag van de dag kijk je op DuurzaamMBO.

Aankondiging pilot GroenGelinkt voor MBO

Groene Brein Roots verzorgde een workshop over innovatief onderwijs met het bedrijfsleven. Ira von Harras van Scalda en Groene Brein Roots vertelde over de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs op het gebied van duurzame ontwikkeling. Bijvoorbeeld sociaal ondernemer Kees Meijnen die samen met het onderwijs straatmeubilair wil opknappen en de ontwikkeling van Green offices. 

GroenGelinkt en Groene Brein Roots willen het vakmanschap voor de nieuwe duurzame economie versterken en versnellen. Tijdens de workshop kondigde GroenGelinkt de pilot "GroenGelinkt voor MBO" aan. Groene Brein Roots en GroenGelinkt willen met behulp van ICT de MBO opleidingen inspireren, kennis laten delen, overzicht bieden en hergebruik van goede concepten en leermiddelen stimuleren. Dat werd zeer enthousiast ontvangen.

De pilot "GroenGelinkt voor MBO" start begin 2016 in samenwerking met Kennisnet, Ontwikkelcentrum en Groene Brein Roots. 

Foto: