jle po keuze2Vrijdag 30 september lanceerden de ministeries van Economische Zaken en Volksgezondheid, Welzijn en Sport hun programma Jong Leren Eten. Bijna 6 miljoen euro wordt vrijgemaakt voor een uitgebreid totaalpakket voor voedseleducatie waaruit scholen zelf een samenhangend aanbod kunnen kiezen om kinderen te leren wat goed en gezond eten is. Het gaat om nieuwe en bestaande activiteiten, zoals smaak- en kooklessen, groente en fruit in de klas, schooltuinen, bedrijfsbezoeken en voedingslessen die voortaan via één loket (Jong Leren Eten) worden aangeboden. GroenGelinkt maakt lokale activiteiten vindbaar voor Jong Leren Eten.

Website ontwikkeld door GroenGelinkt

GroenGelinkt heeft met Conversie Partners in korte tijd de website van Jong Leren Eten ontwikkeld in nauwe samenwerking met de ministeries en de landelijke programma's Gezonde SchoolSmaaklessenEU-Schoolfruit en het Voedingscentrum. De techniek van het zoeksysteem van GroenGelinkt is geïntegreerd in de webportal zodat scholen eenvoudig sterke landelijke programma's kunnen combineren met activiteiten en praktijklessen bij hen in de buurt zoals kooklessen, moestuinen en bezoek aan educatieve boerderijen. Uit onderzoek blijkt dat juist deze 'voedsel-experiences' kinderen helpen om daadwerkelijk gezonder te gaan eten. Ook leren kinderen zo in de praktijk waar hun eten vandaan komt, hoe het geproduceerd wordt, wat pure smaak is en hoe zij eten kunnen bereiden en bewaren.

Zelf vindbaar worden via Jong Leren Eten

Lokaal educatief aanbod van NME-centra en bijvoorbeeld educatieve boerderijen die via GroenGelinkt vindbaar zijn, worden zo ook vindbaar via Jong Leren Eten. Op dit moment kun je alleen nog zoeken naar aanbod voor primair onderwijs. De komende maanden willen we het aanbod voor Jong Leren Eten verder uitbreiden naar andere doelgroepen. Heb jij educatief aanbod (activiteiten en lesmateriaal) dat past bij de doelstellingen van het Programma Jong Leren Eten en wil je dit graag toevoegen aan de portal? Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

fotolanceringinbericht