WebIn de afgelopen maanden is intensief gewerkt aan verbeteringen in het zoek- en vindsysteem. We zetten ze voor je op een rijtje.

Waar we het meest trots op zijn:

De GroenGelinkt zoekschermen zijn nu beter via telefoon en tablet te benaderen. Het zoeken en vinden is aangepast aan het mobiel gebruik dat we ook van andere websites gewend zijn. Meegenomen is dat het aanbod dat in GroenGelinkt is ingevoerd nu ook via Google beter vindbaar is.

Naast aanbod voor de kinderopvang, primair en voortgezet onderwijs is nu ook aanbod voor middelbaar beroepsonderwijs (MBO) vindbaar. Aanbieders vinden in Mijn GroenGelinkt vanzelf de mogelijkheid om hun aanbod in te voeren en MBO-docenten zullen voortaan ook leermaterialen en activiteiten voor duurzaamheidseducatie via GroenGelinkt kunnen vinden.

Aan leermaterialen, activiteiten, locaties, achtergrondinformatie en organisaties voor natuur- en duurzaamheidseducatie is de categorie good practices toegevoegd. Een good practice kun je zien als een project rond natuur- en duurzaamheidseducatie dat als inspiratie voor anderen kan dienen. Bij een dergelijk project zijn vaak naast een onderwijsinstelling ook een of meer bedrijven en/of maatschappelijke instellingen betrokken.

En ook deze verbeteringen vermelden we graag:

Voor elk leermiddel, activiteit, locatie kun je als aanbieder kiezen uit een lijst van 15 thema’s (het thema circulaire economie is nieuw) die van toepassing zijn op het ingevoerde aanbod. Voortaan is het niet meer mogelijk om meer dan 5 thema’s per aanbod aan te vinken. Op deze manier maken we zoeken en vinden voor eindgebruikers een prettiger ervaring: ze vinden vaker aanbod wat écht past bij hun zoekvraag en zullen om die reden vaker zoeken via GroenGelinkt.

We voegen een nieuwe rubriek toe: ‘Uitgelicht’. Wanneer een eindgebruiker voor meer informatie doorklikt op een leermiddel, activiteit of locatie, wordt rechts in het scherm de rubriek ‘Uitgelicht’ getoond. Aanbieders kunnen (een deel van) hun aanbod gedurende een afgesproken periode meer onder de aandacht brengen. Voor meer informatie over deze nieuwe mogelijkheid om je aanbod in the picture te zetten, neem je contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je, om welke reden dan ook, een back up maken van alle gegevens die je over je aanbod hebt ingevoerd via Mijn GroenGelinkt? Dat kan! De gegevens worden in json-formaat, of als je dat liever hebt, in een Excel-document opgeslagen. Het is niet een alledaags klusje, maar met de beschrijving in onze wiki kom je er vast uit! Heb je vragen, mail ons dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Je hoeft je overigens geen zorgen te maken dat de gegevens die je via Mijn GroenGelinkt hebt ingevoerd zomaar kwijt kunnen raken. De GroenGelinkt servers staan daarvoor garant.

De wizard om een widget voor je eigen website te maken, is uitgebreid. Met de wizard kun je, zonder html-kennis, een zoektool maken die je op je eigen website kunt plaatsen. Je geeft bezoekers van je website hiermee de mogelijkheid om via GroenGelinkt naar passend aanbod te zoeken.

Voor eindgebruikers is ook relevant:

Voortaan wordt elke keer dat je op Zoeken klikt, bovenaan de pagina weergegeven welke zoekopties je gebruikt. Dus in welke doelgroep je zoekt, welk(e) trefwoord(en) je hebt ingetikt, welk(e) thema(‘s) je hebt gekozen, enz. Zo houd je overzicht en kun je beter zien hoe je de zoekvraag beter kunt afstemmen op wat je zoekt.

De zoekfilters voor thema’s en de leerjaren en vakken in het voortgezet onderwijs werken meer gebruiksvriendelijk. Wanneer je een optie aanvinkt, zie je gelijk dat de onderliggende keuzes ook worden meegenomen in de zoekvraag. Wanneer je het aantal zoekresultaten daardoor als teveel ervaart, kun je een of meer keuzes weer uitvinken.

De afhandeling van gebruikerswaarderingen is verbeterd. Dus wanneer je bij een leermiddel of activiteit wil laten weten wat jouw ervaring ermee is geweest, ontvang je een e-mail met het door jou toegekende aantal sterren en ingevulde toelichting ter bevestiging en wordt ook de aanbieder van het gewaardeerde aanbod op de hoogte gesteld.

De afhandeling van de functie ‘Bewaar zoekopdracht’ is verbeterd. Je hebt bijvoorbeeld naar educatief aanbod over het onderwerp ‘klimaatadaptie’ gezocht. Na het aanvinken van de voor jou relevante doelgroep en het intikken van dit trefwoord, zie je dat er op dit moment nog niet veel aanbod is. Als je op de hoogte wil worden gehouden van nieuw aanbod dat aan de door jou aangegeven zoekeisen voldoet, klik je op de knop ‘Bewaar zoekopdracht’. Voortaan ontvang je maandelijks een e-mail met het relevante toegevoegde aanbod.

We hopen dat deze verbeteringen bijdragen aan een betere vindbaarheid van jouw producten en dienstverlening onder leerkrachten, docenten, pedagogisch medewerkers en algemeen publiek. Vragen en opmerkingen beantwoorden we natuurlijk graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..