Duurzame Docent VKWie zijn de duurzame docenten van Nederland?

Veel docenten werken op school dagelijks aan het bijbrengen van kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het verduurzamen van Nederland. Wie zijn deze duurzame doeners in het onderwijs? De coöperatie ‘Leren voor Morgen’ zet deze docenten graag in het zonnetje en start ‘Duurzame Docent 2018’.

Ben of ken jij een duurzame docent? Meld je aan!

Heb jij het initiatief genomen om het schoolplein te vergroenen? Ben je een schoolproject gestart over plastic soep of ben je met de klas in duurzame energiebronnen gedoken? Is jouw collega een samenwerking aangegaan met een bedrijf om samen met leerlingen na te denken over duurzame oplossingen? Ben je een uitwisselingsproject met scholen in Peru begonnen? Doet jouw leerkracht jaarlijks mee aan Warme Truiendag of Dag van de Duurzaamheid?

Ben jij zo’n duurzame docent? Of is jouw leerkracht of collega de duurzame kracht op school? Meld je collega, leerkracht of jezelf aan en deel je duurzame verhaal op www.duurzamedocent.nl Inschrijven doe je door het invullen van het aanmeldformulier. De inschrijving is nu open! En sluit op 22 juni.

Door veel duurzame verhalen te delen raken andere docenten geïnspireerd om met duurzaamheid aan de slag te gaan in het onderwijs. De ambitie is om veel verhalen te delen en hierdoor een platformfunctie te vervullen op het gebied van duurzaam onderwijs.

Duurzame Docent 2018

Alle docenten krijgen een vermelding op de website, een oorkonde en koffiebeker en dingen mee naar de titel ‘Duurzame Docent 2018’. De jury kiest de Duurzame Docent 2018, één docent in het basisonderwijs en één docent in het voortgezet onderwijs. Docenten ontvangen een geldbedrag dat ze in overleg kunnen besteden aan een nascholing of aan duurzaam onderwijs. De prijsuitreiking is op 10 oktober 2018, de landelijke Dag van de Duurzaamheid.