Het uitgangspunt is dat u ook in de toekomst leermiddelen en activiteiten kunt blijven aanbieden aan uw vertrouwde doelgroep (basis-; voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs). Dat zal alleen na 2019 niet meer via GroenGelinkt gebeuren, maar via Kennisnet. In 2019 krijgt de afbouw van GroenGelinkt en de ontwikkeling van de nieuwe ontsluiting van leermiddelen en activiteiten via Kennisnet nader vorm.

Kennisnet

Kennisnet (en WikiWijs) zijn door het ministerie van OCW ontwikkeld en de stichting Kennisnet draagt in opdracht van OCW zorg voor de zoeksysteemtechnologie en het beheer. Kennisnet bereikt een hoog percentage van alle leraren en docenten. Via de meeste elektronische leeromgevingen (ELO’s) kunnen de leraren en docenten het aanbod direct inzetten voor hun onderwijs.
 
Nieuw in Kennisnet is dat voor Cultuur en voor Natuur, milieu en duurzaamheid activiteiten aangeboden gaan worden, zoals dat nu in GroenGelinkt al het geval is. Hierdoor kunnen ook lokale activiteiten van bijvoorbeeld de NME-centra direct aangeboden worden.

Expertscore

In de nieuwe situatie zal Kennisnet aan een partij vragen om de collectie natuur, milieu en duurzaamheid te beheren. Het is aan die partij om samen met Kennisnet te kijken welke kwaliteitscriteria aangehouden worden en of er een keurmerk gehanteerd gaat worden. Dit wordt in 2019 vormgegeven.

Widgets

Sommige aanbieders of intermediairs maken gebruik van zogenaamde widgets. Een widget maakt het mogelijk om op een eigen website het zoeksysteem van GroenGelinkt aan te bieden en dit zo te filteren dat je als website precies dat deel aanbiedt wat je wilt aanbieden (thematisch, geografisch e.d.). Kennisnet biedt ook en widget aan. In 2019 kijken we per gebruiker of de nieuwe widget van Kennisnet een adequate oplossing is of dat er een andere oplossing gezocht moet worden.

Abonnementen in 2019 kosteloos verlengd

Mogelijk heeft u opgemerkt dat u geen factuur heeft ontvangen voor uw GroenGelinkt-abonnement voor 2019. Voor dit jaar worden alle abonnementen kosteloos verlengd en worden geen facturen verstuurd. Dat geldt voor alle abonnementsvormen van GroenGelinkt.

 
Als abonnee blijft u voorlopig gewoon toegang houden tot het systeem. Daar hoeft u niets voor te doen. Uw materialen of activiteiten blijven tot de overgang naar Kennisnet vindbaar via het zoeksysteem van GroenGelinkt.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze mail? Neemt u dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe ontwikkeling zal getrokken worden door Jan-Bart de Vreede bij Kennisnet. Het beheer van GroenGelinkt in 2019 wordt uitgevoerd door SME.