• Organisatie: NDE (centrum voor Natuur en Duurzaamheideducatie)
  • Hoofddoelgroep: Basisonderwijs
  • Thema's: Burgerschap, Landschap, Milieu, Verkeer & Vervoer, Voeding
  • Website: Website bezoeken
Kinderen ervaren hoe bevolkingsgroei en de huidige voedselproductie ons milieu belast en maken kennis met minder belastende alternatieven in de vorm van duurzame voeding. Wanneer: november t/m december Inhoud: Na een interactieve verkenning over ons eten maken leerlingen kennis met de kenmerken van duurzame voeding. In een presentatie wordt o.a. ingegaan op aspecten als voeding en milieubelasting in relatie tot seizoen van productie, transportmiddelen, afstand, energieverbruik en toename van broeikasgassen. Vervolgens maken ze in groepjes keuzeopdrachten waarbij ze steeds de meest duurzame voedingskeuze moeten maken.
  • Werkvormen: discussiëren, onderzoeken
  • Kosten: Geen