• Organisatie: Food Valley Netwerk VO-HO (voorheen B?tasteunpunt Wageningen)
  • Hoofddoelgroep: Voortgezet onderwijs
  • Thema's: Voeding
  • Soort leermateriaal: gesloten opdracht, handleiding, open opdracht, verkennings- en onderzoeksmateriaal
  • Website: Website bezoeken
In deze lesmodule worden op het oog eenvoudige levensmiddelen zoals mayonnaise op moleculair niveau bekeken. Moleculaire gastronomie is het toepassen van de wetenschap op de bereidingswijze van voedsel. Wetenschappers en koks ontmoeten elkaar en creëren nieuwe levensmiddelen en gerechten. Gebaseerd op de kennis over de moleculen kunnen allerlei vernieuwende levensmiddelen zoals sinaasappelmayonnaise en espuma’s gemaakt en bestudeerd worden.
  • Beoogde eindgebruiker: leerling/student
  • Voorbereiding docent: > 4 uur
  • Lestijd (minuten): 16 uur
  • Auteursrechten : Geen
  • Kosten: Geen