Educatief aanbod
Lesmateriaal over zuivel
- Details
- Categorie: Leermateriaal
- Hits: 114
- Organisatie: Podium voor Onderwijs
- Hoofddoelgroep: Kinderopvang, Basisonderwijs
- Thema's: Dieren, Duurzaamheid, Natuur, Voeding
- Soort leermateriaal: handleiding, informatiebron, open opdracht, verkennings- en onderzoeksmateriaal
- Website: Website bezoeken
Dagelijks eten of drinken kinderen zuivelproducten. Welke weg heeft melk afgelegd voor het melkpak thuis in de koelkast staat? Hoeveel magen heeft een koe? Hoe wordt kaas gemaakt? En waarom heeft een koe eigenlijk gele oormerken? Met het lesmateriaal van de Nederlandse Zuivel Organisatie ontdekken leerlingen de antwoorden op deze vragen.
Voor de midden- en bovenbouw zijn er twee magazines, het magazine Natuurlijk Zuivel voor groep 7/8 en het magazine Zuivelmail voor groep 5/6. Daarnaast zijn er voor beide groepen ook online digibordopdrachten die naast óf in plaats van de leerlingenmagazines kunnen worden ingezet. De digibordopdrachten zijn ook zeer geschikt voor tabletonderwijs.
Voor de onderbouw (groep 1-4) is een nieuwe prentenboek gemaakt met online een gedigitaliseerde versie met voice-over. Op deze manier komt het verhaal nog meer tot leven in de klas.
Al het lesmateriaal is zeer geschikt als basis voor een uitgebreid project over zuivel en als praktische aanvulling op de lessen uit de methodes over zuivel, voeding of de boerderij.
- Beoogde eindgebruiker: leerling/student, leraar
- Voorbereiding docent: 15 min.
- Lestijd (minuten): 2 uur
- Auteursrechten : Geen
- Kosten: Geen