• Organisatie: Groen Kennisnet
  • Hoofddoelgroep: Voortgezet onderwijs
  • Thema's: Duurzaamheid, Milieu, Voeding
  • Soort leermateriaal: handleiding, informatiebron, open opdracht, professionaliseringsmateriaal, verkennings- en onderzoeksmateriaal
  • Website: Website bezoeken

In Nederlandse huishoudens verdwijnt jaarlijks per persoon 50 kilo goed voedsel in de afvalbak. Bekijkt men de hele keten, van producent tot consument (inclusief horeca), dan ligt die hoeveelheid op 80-150 kg per jaar. Zonde! Dit is niet goed voor onze portemonnee, niet voor het milieu en niet voor de beschikbaarheid van voedsel op wereldschaal. Het bewustzijn dat iedereen zijn steentje kan bijdragen om voedselverspilling terug te dringen groeit. Op landelijk en Europees niveau worden afspraken gemaakt. Bovendien zijn er talloze initiatieven in het onderwijs en de maatschappij. Groen Kennisnet zet de belangrijkste bronnen op een rij.

  • Beoogde eindgebruiker: leraar
  • Auteursrechten : Geen
  • Kosten: Geen