• Organisatie: Stichting circuLEREN
  • Hoofddoelgroep: Voortgezet onderwijs
  • Thema's: Voeding
  • Soort leermateriaal: gesloten opdracht, handleiding, open opdracht, verkennings- en onderzoeksmateriaal
  • Website: Website bezoeken
Eten doen we elke dag. Ruim een derde van onze voetafdruk wordt veroorzaakt door wat we eten. In deze lesbrief gaat het om ‘Future Proof Food’, ofwel duurzaam voedsel. Leerlingen leren wat de kenmerken van duurzaam voedsel zijn en wat ons dagelijks eten te maken heeft met wereldzaken als gezondheid, dierenwelzijn en klimaatverandering. Hoe duurzaam de schoolkantine is, dat onderzoeken leerlingen na uitleg van smaackmaker Natascha Kooimans over de ‘Plant power canteen’.
  • Beoogde eindgebruiker: leerling/student
  • Voorbereiding docent: 15 min. - 1 uur
  • Lestijd (minuten): 4 uur
  • Toelichting lestijd: De lesbrief biedt een zelfstandige basis om in de klas te werken aan duurzaamheid.
  • Auteursrechten : Wel
  • Kosten: Wel