• Organisatie: Zuivelonline
  • Hoofddoelgroep: Basisonderwijs
  • Thema's: Dieren, Landschap, Voeding
  • Soort leermateriaal: open opdracht, verkennings- en onderzoeksmateriaal
  • Website: Website bezoeken
Hoe wordt kaas gemaakt en waar is melk goed voor? Met het gratis magazine ‘Natuurlijk zuivel’ ontdekken leerlingen uit groep 7-8 alles over zuivel. Zuivel is niet uit hun leven weg te denken. Dagelijks eten of drinken de leerlingen verschillende zuivelproducten. Welke weg heeft melk afgelegd voor het melkpak thuis in de koelkast staat? Waarom heeft een koe vier magen? Hoe wordt kaas gemaakt? Heeft een boerin ook een lievelingskoe? Hoe kan een boer zijn melkveehouderij duurzaam maken? De antwoorden op deze en nog veel meer zuivelvragen vinden de leerlingen in het lesmateriaal. Het materiaal is geschikt als voorbereiding op een bezoek aan een melkveehouderij. Er zijn ook uitdagende digitale opdrachten en filmpjes speciaal ontwikkeld voor het digibord en tablet. Bij het magazine hoort ook een docentenhandleiding met daarin meerdere opdrachten die jij in de klas kunt doen. Het lesmateriaal sluit aan bij de kerndoelen van ‘Mens en samenleving’, ‘Natuur’ en ‘Techniek en ruimte’.
  • Beoogde eindgebruiker: leerling/student
  • Auteursrechten : Wel
  • Kosten: Geen