• Organisatie: Zuivelonline
  • Hoofddoelgroep: Voortgezet onderwijs
  • Thema's: Circulaire economie, Dieren, Duurzaamheid, Landschap, Voeding
  • Soort leermateriaal: open opdracht, verkennings- en onderzoeksmateriaal
  • Website: Website bezoeken
Waarom is de zuivelsector belangrijk voor de Nederlandse economie? En hoe zit het met zuivel en gezondheid? Dit en meer komt aanbod in drie digitale lessen die zijn ontwikkeld voor leerlingen in de onderbouw van het VMBO. Er gebeurt veel op het gebied van gezonde voeding. Dagelijks worden wij geconfronteerd met nieuwe trends. Het voedsel dat al jaren door de consument gegeten wordt, blijkt ineens ongezond. Welke voedingsmiddelen kunnen wij eigenlijk nog wel eten? Verschillende nieuwe diëten komen in beeld en de ‘superfoods’ zoals quinoa, goijbessen en tarwegras worden massaal ingekocht. Brood eten is een taboe geworden en voorbereid vlees is zelfs kankerverwekkend. Het is een enorme opgave om in al deze nieuwe ontwikkelingen de juiste keuze te maken. Hoe zit het eigenlijk met zuivel? Jarenlang stonden glazen melk en kaas op je boterham gelijk aan een gezonde levensstijl. Klopt dit nog steeds? Het materiaal is geschikt voor digibord en tablet en bestaat uit digitale opdrachten, werkbladen, filmpjes en een quiz. De lessen sluiten aan bij de kerndoelen van ‘Mens en natuur’ en ‘Mens en maatschappij’ voor de vakken biologie, verzorging, aardrijkskunde en economie. Een basisles over de melkveehouderij die aansluit bij verschillende vakken. Een verdiepende les over zuivel en gezondheid, (biologie/verzorging) en een les over zuivel en economie.
  • Beoogde eindgebruiker: leerling/student
  • Auteursrechten : Wel
  • Kosten: Geen